joi, 14 martie 2013

Bucuria Darului

"Pe Tine Te lăudăm, pe Tine Te binecuvântăm, Ţie Îţi mulţumim, Doamne, şi ne rugăm Ţie, Dumnezeului nostru" auzim la fiecare Sfanta Liturghie si ne rugam sa nu ia Dumnezeu, Duhul Sfant de la noi:
Doamne, Cel ce ai trimis pe Preasfântul Tău Duh, în ceasul al treilea, Apostolilor Tăi, pe Acela, Bunule, nu-L lua de la noi, ci ni-L înnoieşte nouă, celor ce ne rugăm Ţie.
Inimă curată zideşte întru mine, Dumnezeule, şi duh drept înnoieşte întru cele dinlăuntru ale mele.
Nu mă lepăda de la faţa Ta şi Duhul Tău cel Sfânt nu-L lua de la mine. 
De ce avem mereu nevoie de Duhul Sfamt? Pentru a nu-L vinde pe Hristos si pentru a trai mereu fericiti, stiind de la Sfantul ApostoL Pavel ca:
 "Roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credinţa, blândeţea, înfrânarea, curăţia; împotriva unora ca acestea nu este lege. Iar cei ce sunt ai lui Hristos Iisus şi-au răstignit trupul împreună cu patimile şi cu poftele. Dacă trăim în Duhul, în Duhul să şi umblăm. Să nu fim iubitori de mărire deşartă, supărându-ne unii pe alţii şi pizmuindu-ne unii pe alţii. (din Epistola către Galateni a Sfântului Apostol Pavel, Cap 5.22-26)
Prin post, Dumnezeu ne rezideste inima curata, prin rugaciune vorbim cu Dumnezeu si prin milostenia noastra il induplecam sa innoiasca in noi duh drept, Duhul Sfant.
Daca ti-a placut ce ai citit pana acum, afla ca participand cat mai des la Sfanta Liturghie, vei descoperi mult mai multe motive de bucurie, iti vei spori toate cele de care ai nevoie pentru calatoria vietii si iti vei dori ca liturghia la care participi zilnic sa fie sfintita, pentru ca liturghie inseamna a fi mereu in slujba celorlati, asa cum de altfel suntem fiecare dintre noi.
Mergand la Sfanta Liturghie, vei sesiza si cine are nevoie de milostenia ta, pentru ca mereu si oricand este nevoie de o fapta sau un cuvant bun.
Voi privi cu atentie in jurul meu si te voi anunta saptamanal  cine are nevoie de ajutorul nostru
Pentru rugaciunile Maicutei Domnului, ale Ingerului Pazitor si ale Sfintilor Parintilor nostri, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi!
Sfarsit si Lui Dumnezeu, lauda! 

Niciun comentariu: