marți, 30 aprilie 2013

Va doresc sa reusiti sa fiti mereu fericiti!

Postarea anterioara a fost un sfat bun pentru mine si chiar daca mi-a lipsit la inceput vointa, faptul ca o vreme am avut probleme tehnice cu computerul, m-a ajutat sa stau departe de internet. Mi-a fost bine si imi doresc sa prelungesc aceasta stare. Sper ca sunteti bine si ca gustati din plin din cele ce ne sunt de folos.

Duminica, dupa Sfanta Liturghie, am auzit o eleva de liceu, care spunea ca este atat de bine la biserica, incat si-ar dori sa isi aduca toti colegii.  Sper din tot sufletul sa reuseasca,  bisericile sa fie pline mereu de tineri si de la ei sa treaca fiorul dragostei dumnezeiesti si la adultii din jurul lor.

 "Gustaţi şi vedeţi că bun este Domnul; fericit bărbatul care nădăjduieşte în El." ne spune psalmul 33. "Cu frica de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste" aflam la Sfanta Liturghie cum trebuie sa ne apropiem de Sfintele Taine.

Suntem in Saptamana Mare, seara, in biserica se canta duios:
Camara Ta, Mantuitorul meu,
O vad impodobita
Si imbracaminte nu am
Ca sa intru intr-insa.
Lumineaza-mi haina sufletului meu,
Datatorule de Lumina
Si ma mantuieste! 
si lacrimile ar trebui sa ne inmoaie inimile parca inghetate si impietrite de prea multe griji, ganduri si mancaruri grele, macar gandindu-ne la suferinta Maicii Domnului cand si-a vazut Fiul batjocorit si rastignit.

Dimineata, in loc de a ne grabi sa luam micul dejun, ar trebui sa alergam sa ne intalnim cu Hristos,  la Sfanta Liturghie.

Sfantul Ioan Gura de Aur, ne aminteste de ce a venit Hristos in lume dar mai ales de ce a patimit atat de mult pentru noi:
Cred, Doamne, şi mărturisesc că Tu eşti cu adevărat Hristos, Fiul lui Dumnezeu celui viu, Care ai venit în lume să mântuieşti pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu. Încă cred că acesta este însuşi preacurat Trupul Tău şi acesta este însuşi scump Sângele Tău. Deci, mă rog Ţie: Miluieşte-mă şi-mi iartă greşelile mele cele de voie şi cele fără de voie, cele cu cuvântul sau cu lucrul, cele cu ştiinţă şi cu neştiinţă. Şi mă învredniceşte fără de osândă, să mă împărtăşesc cu preacuratele Tale Taine, spre iertarea păcatelor şi spre viaţa de veci. Amin. 
Sunt  multe persoane care inca se mai gandesc pentru ce le-ar  fi de folos sa se impartaseasca cu Sfintele Taine. Cuvintele rugaciunile de multumire de dupa Sfanta Impartasanie sunt datatoare de raspunsuri la aceste ganduri si ne fac sa ne dorim sa nu stam prea mult timp departe de aceste Sfintite Daruri, pe care le primim din marea dragoste a lui Dumnezeu, pentru noi, pacatosii:
Multumesc Tie, Doamne Dumnezeul meu, ca nu m-ai lepadat pe mine pacatosul, ci partas a fi Sfintelor Tale Taine m-ai învrednicit. Multumesc Tie ca pe mine, nevrednicul, a ma împartasi cu preacuratele Tale Daruri m-ai învrednicit. Ci, Stapâne, Iubitorule de oameni, Care pentru noi ai murit si ai înviat si ai daruit noua aceste înfricosatoare si de viata facatoare Taine, spre binefacerea si sfintirea sufletelor si a trupurilor noastre, da sa-mi fie si mie acestea spre tamaduirea sufletului si a trupului, spre izgonirea a tot potrivnicului, spre luminarea ochilor inimii mele, spre împacarea sufletestilor mele puteri, spre credinta neînfruntata, spre dragoste nefatarnica, spre desavârsirea întelepciunii, spre paza poruncilor Tale, spre adaugirea dumnezeiescului Tau har si spre dobândirea împaratiei Tale. Ca întru sfintenia Ta cu acestea fiind pazit, sa pomenesc harul Tau pururea si sa nu mai viez mie, ci Tie, Stapânului si Binefacatorului nostru. Si asa, iesind dintru aceasta viata întru nadejdea vietii celei vesnice, sa ajung la odihna cea de-a pururea, unde este glasul cel neîncetat al celor ce Te lauda si dulceata cea fara de sfârsit a celor ce vad frumusetea cea nespusa a fetei Tale. Ca Tu esti dorirea cea adevarata si veselia cea nespusa a celor ce Te iubesc, Hristoase, Dumnezeul nostru, si pe Tine Te lauda toata faptura în veci. Amin. (Rugaciunea Sfântului Vasile cel Mare)    
Hristos a Inviat pentru a ne arata ca si noi suntem vii daca stam cat mai aproape de El! Va dati seama cat de fericiti ar trebui sa fim, numai gandind ca suntem nascuti dupa venirea Sa in lume?

Va doresc sa reusiti sa fiti mereu fericiti! Cu Hristos langa noi, este posibil!
 
Psalmul 33: http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=33&id=65
 
Rugaciunile inainte de Sfanta Impartasanie: http://www.biserica.org/Publicatii/Rugaciuni/Liturghier/Rug_Inainte_Impartasire/               

Parintele Teofil Paraian: http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/ganduri-bune-pentru-ganduri-bune/indemnuri-la-sfanta-liturghie-80319.html

Rugaciunile dupa Sfanta Impartasanie: http://www.schituldarvari.ro/index.php?page=invatatura&id=923 comentarii:

corina spunea...

Adriana, draga Doamne-ajuta!!!!!!!
Am mai facut si eu din cand in cand cate-o cura de pauza si totdeauna mi-au venit foarte bine. Sa ai o saptamana minunata!

Pr.Victor spunea...

Zile cu răbdare ziditoare spre primirea luminii celei sfinte a învierii să fie la casa ta, Adriana!

CARMEN spunea...

Christos a Inviat! Fie ca sarbatoarea Pastelui sa iti aduca multa fericire, sanatate si numai bucurii, alaturi de cei dragi!