marți, 4 iunie 2013

Cea mai fericita familie din lume

Poti sa ai toate bogatiile de pe pamant. si in acelasi timp sa fii foarte nefericit pentru ca nu ai liniste in interiorul tau. Pare un paradox sa pui egalitate intre doua actiuni:  a avea toate bogatiile si a fi in acelasi timp foarte nefericit. Din pacate, fericirea nu se cumpara cum cumperi o bogatie pamanteasca, pentru ca ea isi are izvorul la Dumnezeu; de acolo o cerem, de acolo o obtinem, de acolo curge spre oameni prin oameni.

Poti sa citesti toate cartile din toate bibliotecile zidite sau virtuale si in acelasi timp poti sa simti ca nu stii nimic. Poti sa asterni fluvii de cuvinte care sa fie doar vorbe in vant.

Si poti sa intalnesti o persoana si  imediat ce o vezi, iti doresti sa devii la fel ca acea persoana: un om plin de viata, un om care stie de unde si cum sa dobandeasca fericirea. Tot ce iti spune acea persoana, chiar tacand, se poate rezuma in cateva cuvinte: apropie-te cu frica de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste, de Hristos Cuvantul si la vreme ingaduita de Potirul in care se afla Hristos, pentru ca Hristos are Harul, adica Puterea de a te face fericit. Trebuie doar sa il redescoperi in inima ta, incepand sa faci curatenie prin ea. Facand curatenie, observi ca strangi multa mizerie si nu prea stii cum sa o gestionezi. In biserica, Hristos te asteapta sa i-o daruiesti Lui, la Taina Spovedaniei si te ajuta apoi sa scapi si de mizeria pe care tu nu ai observat-o, pregatindu-te, ca atunci cand te vei impartasi cu Sfintele Taine, sa simti ca te mangaie cu dragoste Dumnezeu pe crestetul capului, pentru ca vrea sa iti faca cunostinta si cu Duhul Sfant, Care te va transforma intr-o persoana fericita si vei  simti ca faci parte dint-o mare familie. O familie fericita care a dobandit in sine, recolta bogata de dragoste, bucurie, pace, indelunga rabdare, bunatate, facere de bine, credinta, blandete, infranare, curatie.

Pentru fiecare dintre noi, Maica Domnului se roaga cu lacrimi dar este in acelasi timp si foarte fericita.. Daca pana acum nu ai intalnit nici un om fericit, pleaca-ti inima si genunchii in fata icoanei Sale si spune-I necazul. Chiar daca tu nu simti, sa stii ca Isi lipeste imediat obrazul de al tau si te ia si pe tine in brate, cum odinioara L-a tinut pe Iisus, copil fiind. 

Stiti ca imi place sa scriu multe randuri dar de data aceasta ma opresc aici, deoarece vreau sa va las timp sa cititi  ce a scris un om care a fost si este prieten cu Duhul Sfant, parintele profesor Dumitru Stăniloae:
Se cuvine deci să rugăm pe Dumnezeu să ne dea puterea „să păzim unitatea Duhului în legătura păcii“, cum spune Sfântul Apostol Pavel (Efeseni 4, 3).


Rugându-ne „în duh şi în adevăr“, vom putea să simţim tot mai mult ce mare lucru se cuprinde în binecuvântarea aceluiaşi sfânt apostol: „Harul Domnului nostru Iisus Hristos, dragostea lui Dumnezeu Tatăl şi părtăşia Sfântului Duh să fie cu voi cu toţi“ (2 Corinteni 13, 13).
Sper ca il veti citi in intregime, asadar postez si link spre Cuvânt la Duminica a cincea după Paşti (a Samarinencei) http://ziarullumina.ro/cuvant-teologic/cuvant-la-duminica-cincea-dupa-pasti-samarinencei

Niciun comentariu: