vineri, 13 septembrie 2013

Fratilor, nu va sfiiti sa sarutati mainile parintesti

Cand simti ca esti inconjurat de griji dar si cand esti fericit, apleaca-te si saruta dreapta mana parinteasca ce poarta sfanta cruce pentru ca vei primi numeroase binecuvantari ce izvorasc din Cer, chiar de la Bunul Dumnezeu, Care atat de mult iubeste omul, incat pret de 33 de ani, a locuit si a trait chiar intr-un Om ce poarta numele de Iisus Hristsos, Fiul Lui Dumnezeu, dar si Fratele nostru Cel Mare.

Cum a coborat din cer?! Pe cruce! Pe o cruce mare, a omenirii, care in loc sa tinteasca doar spre cele de sus, s-a imprastiat in jos, in stanga si in dreapta, decazand atat de mult, incat a fost nevoie de jerfa a doi parinti sfintiti, Ioachim si Ana, pentru a O naste pe Cea prin care Dumnezeu a dorit sa coboare la noi, pentru a ne darui la vremea Inaltarii Sale, sfat si binecuvantare harica si duhovniceasca, pe care de peste 2000 de ani le primim in Biserica, daca ne asumam micile cruci ale vietilor noastre, cu frica de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste, nadajduin ca la capatul crucii, intr-o zi Il vom intalni pe Dumnezeu. 

Si toata aceasta fericire o datoram  rugaciunilor stramosilor, mosilor si parintilor nostri, care atat de mult au iubit-o si o iubesc pe  Maicuta Domnului, incat orice cer de la Dansa, primesc, pentru ca stiu cum si ce sa ceara: doar ceea ce ne este cu adevarat de folos.

Daca suntem datori sa ii cinstim pe parintii nostri trupesti, mama si tata, cu atat mai mult suntem datori sa ii cinstim pe parintii duhovnicesti, care ne sunt si mama si tata, atunci cand primii nostri parinti pleaca la cele vesnice..

Imi este mila de cei care, fara sa stie cat de mult gresesc, arunca cu noroi in biserica si in slujitorii altarului, nestiind ca acestia, precum odinioara, Sfantul Apostol, Intaiul Mucenic si Arhidiacon Stefan, SE ROAGA SI PENTRU CEI CE HULESC, SA II IERTE DUMNEZEU.

Trebuie sa folosim cu mare grija cuvintele la adresa Bisericii si a popilor, cum le place multora sa spuna, pentru ca frecventa numelor de familie Popescu, Popa, Diaconu, si Dascalu, in tara noastra este foarte mare, ceea ce ne face sa credem, ca fiecare dintre noi, are in sine pe langa o samanta de scandal si multe seminte preotesti.

Si din pacate sau din fericire, depinde de ce parte  a cunoasterii ne aflam, semintele de scandal ies din noi doar cu postul, privegherea  si rugaciunile parintilor nostri, trupesti dar mai ales a celor duhovnicesti, pentru care ar trebui si noi sa postim, sa priveghem si sa ne rugam macar din cand in cand, pentru ca si ei sunt inca oameni invidiati si ispititi de cel rau.

Sa nu ne amagim cu gandul ca daca nu credem in Dumneseu sau daca nu mergem la Biserica, suntem atei. Tainic, la botez, am primit o samanta dumnezeiasca, pe care suntem datori sa o cultivam si sa o inmultim, ajutati bineinteles tot de cei pe care multi dintre noi, in loc sa ii cinstim, ii ponegrim, ponegrindu-ne si necinstindu-ne chiar pe noi insine in acest fel. Amin!

Niciun comentariu: