joi, 27 noiembrie 2014

Rugaciune pentru parintele duhovnic

Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, care pe desfrânatul şi pe tâlharul i-ai primit, primeşte şi rugăciunea mea pentru robul Tău duhovnicul meu (Numele) ales de Tine să poarte povara păcatelor mele în faţa Ta, aşa precum Tu porţi povara lumii întregi în faţa Tatălui Ceresc. Iartă-i toate greşelile lui pentru dragostea şi jertfa stăruitoare, ca să pun început bun de pocăinţă, eu oaia rătăcita. Cercetează-l degrabă şi vezi nevoile lui. Vindecă-l de toată boala şi de toată întinăciunea trupească şi de slăbiciunea firii celei căzute. Izbăveşte-l de toţi vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi, de tot răul şi ispitele ce i-au venit pentru păcatele mele. Sporeşte-i înţelepciunea, îndelunga-răbdare, liniştea, pacea şi mulţumirea sufletească. Înmulţeşte-i puterea, sporeşte-i blândeţea şi purtarea de grijă şi împlineşte toate cele de folos lui. Dă-i minte luminată şi pricepere sfântă care pogoară de la Tine, Împăratul Luminilor. Bine-sporeşte în el Doamne şi dăruieşte-l sănătos, îndelungat în zile, drept învăţând cuvântul adevărului Tău. Amin (metanie).
Împărate Ceresc Mângâietorule, deschide stavila cerului şi plouă peste duhovnicul meu (Numele) belşug de har şi bogată milă. Pogoară-te asupra lui, odihneşte-te în el pururi şi ravarsă peste el mulţimea îndurărilor Tale. Amin. (metanie)    
Maica Domnului, acoperă cu atotputernicul tău Acoperământ pe robul tău, duhovnicul meu, (Numele) şi roagă-te Bunului Dumnezeu să-l miluiască pentru rugăciunile tale. Izbăveşte-l de toată ispita trupească şi sufletească, curăţeşte-l, tămăduieşte-l, întăreşte-l şi sănătate deplină dăruieşte-i. Amin (metanie).
   
Cuvioase Părinte Siluane roăga-te Domnului să miluiască şi să mântuiască pe duhovnicul meu (Numele) pentru rugăciunile tale. (metanie).
   
Cuvioase Arsenie cel Mare roagă-te Domnului să miluiască şi să mântuiască pe duhovnicul meu (Numele) pentru rugăciunile tale. (metanie).
   
Cele nouă puteri cereşti, Sfinţi români, Mucenici şi Muceniţe, Cuvioşi şi Cuvioase, rugaţi-vă Domnului să mântuiască şi să miluiască pe duhovnicul meu (Numele) pentru rugăciunile voastre (metanie). Amin.
http://www.dervent.ro/rugaciuni.php?cID=cat-rugaciuni-trebuinta&rID=00018-RUGACIUNE_PENTRU_DUHOVNIC

luni, 10 noiembrie 2014

Despre Taina Botezului

http://www.doxologia.ro/puncte-de-vedere/ironii-care-dor-botezul-copilului-economia-de-piata#foto

Cosmin Stoica: Ironii care dor – botezul copilului în economia de piaţă

http://www.doxologia.ro/puncte-de-vedere/ironii-care-dor-botezul-copilului-economia-de-piata#foto


duminică, 9 noiembrie 2014

Citat din memorie

De ras, te poate face oricand, oricine dar sa te faca sa plangi cu folos, nu pot decat cei pe care ii iubesti si te iubesc foarte mult: Dumnezeu, Familia si Prietenii. Si dupa plans, incepi sa simti gustul cel dulce si bun al bucuriei.  La multi ani si iertare, daca fara sa vreau, uneori v-am facut si de ras. Multumesc pentru plans!

Nu ma intrebati cine a scris cuvintele acestea. Nu imi amintesc. Dar imi plac foarte mult. In continuare, ascult:

vineri, 7 noiembrie 2014

Stefanel

Dragi prieteni, am revenit cu un alt apel pentru familia lui Stefanel

Daca reusesc sa isi plateasca impozitul, 230 lei, pot depune cerere pentru alocatia complementara de sustinere,

Daca doriti sa ajutati, va rog sa luati legatura cu mamica:

Ciocoi Alexandra   Comuna Independenta, Judetul Calarasi 
(0727.205.695)  
sau Banca Transilvania – Agenţia Brâncoveanu RON: RO 30 BTRL 012 012 01 T 239 74XX

marți, 4 noiembrie 2014

DA durerii

De cele mai multe ori, suntem tentati, adica ispititi sa cerem ca Dumnezeu sa ia imediat, adica acum, durerea de la noi. 

"Pa, durere!", in loc de "Ramai, durere!" atata timp cat crede Dumnezeu ca este necesar sa trecem vindecati definitiv de tine.

In urma cu multi ani, m-a durut foarte tare sufletul;  ma durea neputinta mea de face sa dispara durerea din inima, sufletul si mintea celor dragi. Acum, dupa ce au trecut atatia ani, am inteles ca durerea mi-a fost de ajutor sa cresc. Acum  sunt la varsta la care pot privi durerea si cu seninatate, pentru ca am trecut prin ea, indraznesc sa spun, precum gasca prin apa. pentru ca in orice durere, mare sau mica, am cerut ajutorul lui Dumnezeu. Acum, nu imi doresc sa ma doara, dar daca imi este necesar si cu voia Domnului, accept altfel durerea fata de cum nu doream sa o accept cu foarte multi ani in urma.

Poate nu intamplator am citit pe scurt, aceste randuri in aceasta dimineata:
Nu putem spune NU plăcerii, dar putem spune mai ușor DA durerii pentru că Domnul e cu noi în ea.  Domnul și-a însușit prin întrupare firea noastră fără păcat, ca urmare El nu este cu noi, în noi când păcătuim. Ca urmare, nu a cunoscut plăcerea pătimașă și nu este cu noi când o trăim (fiind o trăire contra firii) sau ne îndulcim de ea. Dar și-a însușit firea noastră căzută, adică neputințele și durerile ei. Însușindu-și așadar durerile noastre, neputințele noastre este cu noi, cu firea sa îndumnezeită, atunci când le trăim. Așa că, ori de câte ori acceptăm să trăim o durere sau o neputință intrăm în sinergie cu El, Îl întâlnim acolo și primim o nouă viață. Cu fiecare durere trăită împreună cu El ne naștem la o nouă viață, mereu la mai multă viață. Cu Domnul durerile devin dureri de naștere! Fără Domnul, durerea se transformă în cârtire, împotrivire, hulă, revoltă, adică tot atâtea forme de moarte, de fugă de Viața pe care ne-o dăruiește Dumnezeu. 

Cu dragoste în Domnul și rugăciune,​

Maica Siluana

Pe larg, le puteti citi aici: Durerea, cale spre Împărăție

http://www.sfintiiarhangheli.ro/intrebari/20140512/durerea-cale-spre-imparatie