marți, 7 aprilie 2015

Scoala Altfel


Doamne ajuta!

Pentru o saptamana, o ora pe zi, ma reintorc in bancile de scoala. Altfel!

Si daca v-a placut la scoala, sunteti invitati si voi, dragi cititori! Unelte de scris, caiete si pe caiete orice va trece prin minte sau  tot ce vreti sa scoateti din minte.

Este un bun exercitiu de autocunoastere. si efectuat cu sinceritate, va ajuta sa scapati de multe griji, daca dupa ce ati scris, duceti scrisul la spovedit. 

Veti observa, cum dupa Taina Spovedaniei, scrisul va devine mult mai usor. Veti observa ca traista grea, apasatoare, plina cu greseli, sau mai putin plina, la intoarcere va fi usoara precum randurile albe dintr-un caiet.

Pentru cei care nu stiu, Taina Spovedaniei, este pentru constiinta si suflet, la fel cum este spalatul pentru maini. 

Si cum nimanui nu ii place sa se aseze la scris cu mainile murdare, tot asa, nimanui nu ar trebui sa-i placa  scrisul cuiva care scrie cu constiinta patata si cu sufletul impovarat.

La finalul saptamanii, cine stie, poate veti descoperi ca aveti talent la scris si scrisul vostru poate fi de folos si altora, asa cum se intampla cu randurile urmatoare:


Sfânta Taină a Spovedaniei poate fi numită, pe drept cuvânt, "leacul uitat". Lumea întreagă zace cufundată în rău. Fiecare dintre noi s-a molipsit de ucigătoarea boală numită păcat. Poate fi, oare vindecată această boală ?! Leacul există! Și este unul minunat! Dacă îl primești te însănătoșești! Însă noi nu întindem mâinile spre el ca să ne vindecăm și să ne împăcăm conștiința. De ce, oare? Pentru că l-am uitat și l-am nesocotit. "De ce, dar, să muriți, o, casă a lui Israel?" - strigă cu durere Sf. Prooroc Iezecheiel. De ce, creștini, să muriți în păcatele voastre? - strigă cu durere și mai mare către noi Răscumpărătorul nostru Iisus Hristos. Pentru bolile pământești există medicamente pământești. Pentru cea mai gravă dintre boli, păcatul, există Atotputernicul Doctor Ceresc și leacuri cerești. Acest Doctor este Iisus Hristos.
(Arhimandrit Serafim AlexievLeacul uitat: Sfânta Taină a spovedaniei, traducere de Gheorghiță Ciocioi și Petre-Valentin Lică, Editura Sophia, 2007, p. 29-30)

Niciun comentariu: