joi, 12 mai 2016

Ce vezi?!

Hristos a Inviat! Asa ar trebui in fiecare zi sa ne salutam, deoarece este Adevarat.

Aceasta postare este un sir de intrebari.

Ce vezi cand:
  • te privesti in oglinda?
  • cand te intalnesti cu cineva?
  • cand nu ai oglinda dar te privesti in suflet?
  • cand stai linistit in fata naturii?
Nu te intreb, curioasa fiind. Te intreb doar cu bucurie. Si raspunsul te rog sa nu-l publici aici. Pentru ca ce vezi in oglinda, ce vezi cand te intalnesti cu cineva, ce vezi cand nu ai oglinda dar te privesti in suflet, ce vezi cand stai linistit in fata naturii, este momentul tau de regasire. Eu sunt un strain. Nu stii nimic despre mine. Dar daca ma vezi, daca imi vezi privirea, poti sa-mi spui. Daca reusesti sa-mi vezi privirea, nu iti mai sunt precum un strain. 
 
Iti doresc sa ai vreme buna pentru privit si pentru intalniri ziditoare de suflet.
 
Hristos a Inviat pentru ca asa a vrut Tatal Sau. Stim si noi ca a Inviat, pentru ca a Vrut sa stim. A Vrut sa stim, pentru ca ne este de folos sa stim Adevarul.
 
Hristos a Inviat si sunt fericita ca am aflat si eu, o fosta fiica neascultatoare.

2 comentarii:

Pr.Victor spunea...

Adevărat a înviat!
Când privesc în oglindă mă văd pe mine cel de ieri, strălucitor la chip prin lucrarea tinereţii şi neînvăţat cu sufletul. Mă văd pe mine cel de azi, cu chipul mult mai trecut şi cu sufletul încă destul de neînvăţat cu cele ale dumnezeirii. Mă văd pe mine cel de mâine, cu chipul zbârcit, dacu sufletul (sper) măcar pregătit dacă nu învăţat cu lecţia de dinaintea judecăţii.
p.s Sunt zile în care nici nu-mi vine să (mă) privesc în oglindă.

adriana spunea...

Nu credeam ca va raspunde cineva la aceasta intrebare, atat de sincer. "stralucitor la chip prin lucrarea tineretii si neinvatat cu sufletul"

Tineretea are doua etape; cel putin asa a fost la mine. In prima etapa, nici nu stiam cat de stralucitoare sunt.In cea de-a doua, de mule ori eram stralucitoare si narcisista. Si acum mi se intampla sa stau minute intregi in fata fotografiilor din tinerete.

Varsta pe care o am acum, nici nu stiu cum sa o definesc. Aproape de 50 nu mi se mai pare cum mi se parea demult, cand eram tanara, ceva de cosmar.

Si privind fotografiile, observ ca cei care au acum aproape de 50 sunt mai tineri la chip decat cei care aveau pe vremea tineretii noastre apropae de 50.

Probabil ca si voi cand veti ajunge aproape de 50 veti fi mai tineri decat noi cei de acum. Ceea ce cred ca e ceva de bine. E o dovada ca sufletul tarii se primeneste. Asa observ. Acum , fata de trecutul nu prea indepartat, observ din ce in ce mai multe persoane constiente ca doar Taina spovedaniei spala sufletul si Sfanta Euharistie il mentine curat.